Case Study: SMO Machinebouw

SMO Machinebouw gaat van gemiddeld 5 leads per maand naar 15.

-30% Daling CPC

  •  

+300% Stijging van conversies

  •  

+5 Landings pagina's

  •  

Overzicht

Al bijna 15 jaar lang scheert SMO Machinebouw in binnen- en buitenland hoge toppen met op maat gemaakte machines voor diverse industrieën. Ze werken voor verschillende industrieën en sectoren. Tal van toepassingen passeren de revue: van machines met eenvoudige mechanische bewegingen tot supermoderne robotica, visiesystemen en technische constructies. Kortom, SMO gaat verder waar andere machinebouwers of engineeringsbureaus stoppen.

Google advertenties worden al jarenlang ingezet als marketingkanaal, maar de toenemende complexiteit heeft ervoor gezorgd dat de controle en het toezicht over dit middel wat is verwaterd.

Doelen

  • Een duidelijk beeld creëren wat de google advertentiecampagnes opbrengen
  • Een rendabele strategie ontwikkelen en implementeren 
  • Conversies genereren, in dit geval leads.

Aanpak

Het eerste element dat werd aangepakt was de structuur van de campagnes. Door de expertise in een ruim aantal sectoren, spreekt SMO een groot aantal industrieën aan. Hiervoor werden per campagne meerdere advertentiegroepen aangemaakt die telkens gericht werden op specifieke producten, keywords of doelgroepen.  

Het tweede element was het implementeren van de conversion tracking codes op de website van SMO. Hierdoor werd een duidelijk beeld geschetst wat de huidige effectiviteit was van de campagnes en of deze wel rendabel draaiden.

Een derde belangrijke punt waren de landingspagina’s. Dit zijn de pagina’s waarnaar de google advertenties leiden nadat een zoekers op een advertentie van SMO klikt. Hiervoor werden opnieuw specifieke pagina’s gemaakt afhankelijk van advertentiegroep, product of keywords. Dit liet ons toe om A/B tests uit te voeren, het bezoekersgedrag te evalueren en de pagina aan te passen op deze bevindingen.

Resultaat

Na onze optimalisatie concluderen we volgende zaken

  • -30% in gem. cpc
  • +300% stijging van conversies
  • continue stroom van kwalitatieve leads die passen in het klantprofiel van SMO

Digitale Oplossingen
Die je Verder Helpen

Gebruik je op dit moment al Google of Facebook advertenties?

Vraag dan een vrijblijvende audit

Wij analyseren kosteloos je huidige campagnes, steken al onze bevindingen in een rapport en overlopen dat samen met jou. We vertellen je zelfs wat je beter kan veranderen en hoe je dat doet.

Offerte, Info of Audit Aanvragen

Vertel ons meer over je huidige campagnes of krijg een vrijblijvende offerte en begeleiding op maat binnen de 24u.

Noortemstraat 10c
9990 Maldegem, 
België

Close Menu
Masea marketing

Deze website gebruikt cookies om je beste surfervaring te kunnen garanderen. Door deze tab te sluiten ga je akkoord met het gebruik hiervan.